Cara Mulai Bisnis Bagi Pemula

Trik Memulai Bisnis

4 Adaptor HDMI ke DisplayPort Terbaik!

Adakah anda terjebak dengan komputer riba dengan output HDMI dan monitor dengan input DisplayPort? Anda tidak keseorangan. Syukurlah, itu bukan akhir dunia. Anda tidak perlu membeli komputer riba atau monitor baru. Anda hanya perlu merapatkan jurang dengan penyesuai HDMI ke DisplayPort yang berkualiti, dan itu sahaja! Selain merapatkan jurang, penyesuai seperti ini membawa beberapa faedah kepada jadual. Sebagai contoh, anda juga dapat menikmati kualiti gambar yang bagus digabungkan dengan kadar penyegaran yang tinggi. Ya, tidak bergurau.

 

Tidak seperti penyambung DisplayPort ke HDMI, yang langsing dan ramping (periksa penyesuai Starware DP ke HDMI), penyediaannya tidak mudah. Di sini, penyesuai memerlukan sumber kuasa khusus dalam beberapa kes (walaupun pada beberapa persediaan, anda juga boleh melangkau langkah ini).

 

Dalam kebanyakan kes, penyesuai dapat memberikan kadar penyegaran maksimum 30Hz ketika anda menaikkan paparan ke resolusi 4K. Berita baiknya ialah ia meningkat dua kali ganda hingga 60Hz jika anda menurunkannya ke FHD atau 2K, bergantung pada pembuatan peranti.

 

Oleh itu, jika anda masih berada di sini, berikut adalah maklumat mengenai penyesuai HDMI ke DisplayPort Terbaik yang boleh anda beli. Tetapi sebelum kita melangkah lebih jauh,

 

1. QGeeM HDMI ke DisplayPort Converter

Kabel hanya mengukur 6panjangnya, dan jika anda mempunyai persediaan monitor yang panjang, anda mungkin memerlukan kabel DisplayPort yang lebih panjang untuk menyambungkan keduanya.

 

Penyesuai QGeeM menyokong resolusi maksimum 3840×2160 piksel, yang terhad pada kadar penyegaran 30Hz. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menurunkan resolusi, kedudukan penyesuai akan membolehkan anda menjalankan kandungan FHD hingga 120Hz. Kelebihan lain ialah penyambungnya adalah bahagian atas berlapis emas untuk mengelakkan pencemaran dan pengoksidaan dalam jangka masa panjang.

 

Kononnya, kabelnya tidak sehala dan tidak berfungsi sebagai penukar DisplayPort to HDMI.

 

2. StarTech.com HDMI ke DisplayPort Converter

Ini adalah peranti plug and play yang sederhana dan tidak memerlukan pemasangan tambahan.

 

Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa tidak ada lapisan khas pada penyambung. Oleh itu, jika anda tinggal di persekitaran yang terlalu lembap, penyambungnya mungkin akan berkarat jika anda tidak terlalu berhati-hati.

 

3. Foinnex HDMI ke DisplayPort Adapter

Adaptor Foinnex HDMI to DisplayPort bermain dengan baik dengan MacBook Pros yang lebih tua dengan port HDMI dan peranti seperti Mac Mini. Ia berfungsi di luar kotak, dan yang perlu anda lakukan hanyalah menyambungkan kabel ke penyambung yang betul.

 

Ia telah diterima dengan baik oleh pangkalan penggunanya. Setakat ini, ia telah mengkaji lebih dari 600 ulasan pengguna di Amazon, dengan pengguna menyukainya kerana ketahanan dan kerugian minimum pada kualiti paparan. Fakespot menganggarkan bahawa sekitar 60% ulasan ini boleh dipercayai.

 

4. Kabel Penting HDMI ke Adaptor DisplayPort

Penyesuai adalah anak laki-laki yang lebih besar daripada rakan sebayanya di atas, tetapi tidak ada yang akan menimbulkan kesulitan kepada anda. Binaannya tahan lama, dan berfungsi seperti yang diiklankan.

 

Perhatikan bahawa Cable Matters tidak menghantar kabel DisplayPort tambahan. Oleh itu, anda mesti membuat pelaburan itu dari akhir anda.

 

HDMI Adaptor Port Paparan Terbaik yang Boleh Anda Beli CM2

 

Penyesuai HDMI ke DP ini telah melihat sebahagian besar ulasannya yang baik dan telah mengumpulkan penilaian purata 4.6-bintang daripada 5. Sekiranya kita mengikut anggaran Fakespot, sekitar 69% daripadanya boleh dipercayai.

 

Tingkatkan Permainan

Tidak seperti populariti dan ketersediaan penyambung DisplayPort to HDMI yang mudah, Adaptor HDMI ke DisplayPort agak sukar untuk dicari. Pada masa yang sama, ini tidak arah dan hanya berfungsi untuk penyediaan seperti ini. Tetapi berita baiknya adalah bahawa kebanyakan penyediaan monitor kelas atas tidak memerlukan sumber kuasa tambahan.

 

Sebelum anda mengklik butang Beli, periksa keserasian peranti. Walaupun kebanyakan penyesuai bermain dengan monitor, ia tidak selalu berlaku dengan monitor Nintendo Switch, Oculus Rift, monitor permainan Asus mewah, dan beberapa yang lain.

 

Sumber : Radarpena.com